Evenementenmedewerker

Zoek je een afwisselende baan en ben je dol op events? Als evenementenmedewerker werk je op de vetste festivals, zakelijke events of beurzen. Je zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt en dat bezoekers een topdag hebben. Van tickets scannen tot drankjes serveren en artiesten begeleiden: het hoort er allemaal bij. Meer weten? In deze functieomschrijving lees je alles over werken als evenementenmedewerker, zoals het salaris en welke opleiding je nodig hebt.

Wat is een evenementenmedewerker?

Een evenementenmedewerker, ook wel event medewerker of festivalmedewerker genoemd, is iemand die werkt op festivals, bedrijfsfeesten, congressen en andere events. Jouw missie? Zorgen dat alles soepel verloopt en bezoekers de tijd van hun leven hebben. Bijvoorbeeld door drankjes te verkopen achter de bar, het terrein op en af te bouwen of kaartjes te scannen bij de ingang.

Salaris evenementenmedewerker 2025

Hoeveel je verdient als medewerker van een evenementenorganisatie hangt af van je werkgever en ervaring. Start je als junior event medewerker? Dan ligt je salaris vaak rond het minimumloon. Als je je opwerkt naar een senior functie, loopt je salaris op tot zo’n € 4.000 bruto per maand. En nog leuker: na je shift heb je gratis toegang tot het event of festival. Zo pak je gelijk een paar nummers mee van je favoriete artiest of geniet je van lekkere hapjes die de cateringmedewerkers hebben klaargezet.

Wat doet een evenementenmedewerker?

Het werk van medewerker bij een event is afwisselend. Je scant bijvoorbeeld tickets, begeleidt bezoekers of bemant de bar. Maar ook het op- en afbouwen van podia en het regelen van de beveiliging en techniek hoort bij je taken. Als event medewerker is eigenlijk er maar één ding dat je niet doet: stilzitten.

Taken van een evenementenmedewerker

  • Backstage werkzaamheden uitvoeren, zoals artiesten begeleiden of techniek aanleggen.
  • Eten en drinken serveren.
  • Evenementenlocatie op- en afbouwen.
  • Gasten ontvangen en informeren.
  • Tickets controleren en bezoekers begeleiden.
  • Technische en logistieke ondersteuning bieden.

Als junior event medewerker begin je net in de evenementenwereld en voer je vooral uitvoerende taken uit, zoals tickets scannen, drankjes serveren of materialen klaarzetten. Je werkt onder begeleiding van ervaren collega’s en leert de kneepjes van het vak. Als medior evenementenmedewerker heb je al wat ervaring en krijg je meer zelfstandigheid. Je coördineert soms een klein team, lost problemen op en hebt inzicht in de logistieke planning van een evenement. Een senior evenementenmedewerker zorgt voor een soepele samenwerking tussen verschillende afdelingen, zoals de cateringmedewerkers en schoonmakers. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor zowel collega’s als opdrachtgevers.

Evenementenmedewerker opleiding

Als je evenementenmedewerker wilt worden, heb je niet altijd een opleiding nodig. Bijvoorbeeld voor een bijbaan als festivalmedewerker. Dan voer je simpele taken uit. Soms heb je wel een mbo- of bbl-opleiding nodig om bij een evenementenorganisatie te gaan werken. Check dus goed wat er in jouw favoriete vacature staat, voor je gaat solliciteren op een baan als service medewerker op evenementen.

Om een job als event medewerker te scoren, is het wel altijd belangrijk dat je de juiste competenties en eigenschappen hebt. Je bent gastvrij, want je hebt veel contact met bezoekers en collega’s. Stressbestendig? Dat ben je zeker, want events kunnen hectisch zijn en soms loopt niet alles volgens plan. Maar jij bent lekker flexibel en schakelt snelt. Soms help je bij de opbouw, dan sta je achter de bar en het volgende moment los je een logistiek probleem op. Geen dag is hetzelfde, en dat maakt het werk als evenementenmedewerker juist zo leuk.

Klaar om evenementenmedewerker te worden?

Met onze sollicitatietips wordt solliciteren een makkie. Check bijvoorbeeld ons voorbeeld van een creatief cv of hoe je een motivatiebrief schrijft voor een bijbaan.


Key takeaways

  • Betekenis: een evenementenmedewerker is iemand die werkt op festivals, bedrijfsfeesten, congressen en andere evenementen.
  • Taken: de evenementenlocatie op- en afbouwen, hapjes en drankjes serveren, tickets controleren en backstage artiesten begeleiden.
  • Salaris: tussen het minimumloon en € 4.000 bruto per maand.
  • Je hebt nodig: soms heb je een mbo- of bbl-opleiding nodig om bij een evenementenorganisatie te gaan werken.

Vacatures evenementenmedewerker




Veelgestelde vragen

  • Waar kan je werken als eventmanager?

  • Als evenementenmedewerker werk je op evenementen, zoals festivals, beurzen en congressen.

  • Wat doe je als evenementenmedewerker?

  • Welke taken je precies uitvoert, hangt af van je werkplek. De ene keer ontvang je gasten en serveer je hapjes en drankjes, de andere keer help je met de op- en afbouw van een event.

  • Heb je een opleiding nodig om evenementenmedewerker te worden?

  • Niet altijd. Voor baan waarbij je simpele taken uitvoert, zoals drankjes inschenken of kaartjes scannen, heb je geen diploma nodig.

  • Hoe oud moet je zijn om te werken op een festival?

  • Vaak mag je werken als festivalmedewerker vanaf 16 jaar of 17 jaar bent.