Cv bijbaan

Ook als je solliciteert voor een bijbaan moet je vaak een cv opsturen. Maar wat zet je er dan op? Als scholier heb je nog geen hele waslijst aan werkervaring en een half A4'tje staat ook zo raar. Geen paniek, YoungCapital weet precies wat je op je cv moet zetten om die leuke bijbaan in de wacht te slepen. Check ons bijbaan cv voorbeeld en je hebt het zo gefixt. Ben je al wat verder in je carrière en wil je juist weten of je jouw bijbaantjes op je cv moet zetten? Ook op die vraag heeft YoungCapital het antwoord. Scrol dus snel verder voor alle info over bijbanen en je cv.

Bijbaan cv voorbeeld

Gelijk van start met het maken van jouw bijbaan cv als scholier? Gebruik ons voorbeeld als inspiratie en maak je eigen versie.

cv voor een bijbaan voorbeeld

Did you know?

Klik op de afbeelding om een kopie te maken van ons cv voorbeeld. Zo pas je zelf onder andere de inhoud, het lettertype en de kleuren aan. Ziezo, in no time is je cv ready.

Wat zet je op je cv voor een bijbaan? 6 tips

Jouw cv is een overzicht van wie je bent en wat je doet op een A4’tje. Je toekomstige werkgever kijkt onder andere aan de hand daarvan of jij matcht met de bijbaan en het bedrijf. Maar wat doe je als je werk zoekt als scholier zonder werkervaring op je cv en ook geen afgeronde opleiding hebt? Dan leg je op je bijbaan cv de focus op dingen die je wél doet of gedaan hebt. Hier vind je onze tips.

  1. Benoem klusjes of taken. Als je geen echte werkervaring (zoals vorige bijbanen) hebt om op je cv voor jouw bijbaantje te zetten, noem je gewoon de dingen die wel jouw verantwoordelijkheidsgevoel laten zien. Maandelijks autowassen bij je buren of boodschappen doen voor ouderen, bijvoorbeeld.
  2. Wees gedetailleerd. Leg precies uit wat je hebt gedaan en hoeveel tijd je er ongeveer mee kwijt was. Als je weleens oppaskinderen hebt gehad, noteer je bijvoorbeeld: ‘Iedere vrijdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur paste ik op 2 kinderen van 3 jaar en 8 jaar oud.’ Je hebt op je cv voor een bijbaantje immers de ruimte.
  3. Vermeld je opleiding of studie. Ook als je hier nog mee bezig bent. Als je al een vakkenpakket hebt gekozen of extracurriculaire activiteiten doet, zet je dat ook op je cv als scholier. Vermeld verder eventueel op welke basisschool je hebt gezeten. Vooral als je in dezelfde regio solliciteert, levert dat gelijk interessante connecties op.
  4. Ga diep in op je relevante skills. Zeg niet alleen dat je creatief bent, maar geef ook voorbeelden waar dat uit blijkt. Wat dacht je van: 'Ik heb de posters en flyers voor het schoolfeest ontworpen. Dit maakte iedereen enthousiast en zorgde voor een grote opkomst.’ Dan heeft je toekomstige werkgever een idee van wat je bedoelt
  5. Gebruik alle ruimte op je cv. Voor bijbanen komen de extra’s die jij kunt bieden meestal goed van pas. Gebruik de lege ruimte daarom om de talen die je spreekt of het rijbewijs dat je bezit te vermelden. Ben jij supergoed in Duits? Dat is handig als je te maken krijgt met toeristische klanten achter de kassa. En heb je je scooterrijbewijs? Die komt goed van pas als je pizza’s per scooter gaat bezorgen.
  6. Laat je persoonlijkheid doorschemeren in je hobby’s. Jij besteedt waarschijnlijk veel tijd aan je hobby’s. Of je nu voetbalt, graag tekent of het liefst computert, deze bezigheden vertellen meer over jou dan je denkt. Bijvoorbeeld, als voetballer ben je een echte teamplayer, tekenen laat juist je creatieve kant zien en computeren vereist technisch inzicht. Helemaal niet stom om je interesses op je cv voor je bijbaan te zetten, je laat juist zien wie je bent.

Bijbanen vermelden op je cv

Ben je al wat verder in je carrière en heb je er al enkele bijbaantjes op zitten? Dan twijfel je vast: zet je deze bijbanen nou wel of niet op je cv? We verklappen het alvast, op deze vraag is geen standaard antwoord. Het verschilt per persoon of het handig is om je bijbaantjes op je cv te zetten. Ons advies:

Zet bijbanen op je cv als:

  • je weinig of geen werkervaring hebt;
  • je een starter bent en de bijbaan relevant is voor de functie waarop je solliciteert;
  • je een carrièreswitch wilt maken en de vaardigheden die je hebt opgedaan in je bijbaan daarbij van pas komen.

Zet bijbanen niet op je cv als:

  • je al voldoende werkervaringen en opleidingen hebt om je cv mee te vullen;
  • je bijbaan niet relevant is voor de functie waarop je solliciteert;
  • je al een tijd bezig bent met carrière maken.

Key takeaways

  • Een cv maken voor een bijbaan is met ons voorbeeld een fluitje van een cent.
  • Tips voor het maken van jouw bijbaan cv zijn: zet ook klusjes en taken erop en wees gedetailleerd. Ga diep in op je opleiding, skills, hobby’s en vermeld overige relevante info.
  • Bijbanen zet je op je cv als je nog niet veel werkervaring hebt of de bijbanen relevant zijn voor de baan waarop je solliciteert.
  • Zet geen bijbanen op je cv als je al genoeg andere werkervaring hebt opgedaan of de bijbanen niet relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert.

Klaar om te solliciteren?



Veelgestelde vragen

  • Heb je een cv nodig voor een bijbaantje?

  • Vaak wel, want je toekomstige werkgever is geïnteresseerd in wie jij bent en wat je doet. Dat laat je dan ook zien op je cv voor een bijbaan. Naast je persoonlijke gegevens, vermeld je welke opleiding je doet en kun je laten zien of je al werkervaring hebt.

  • Hoe maak je een cv voor je eerste bijbaantje?

  • Je cv voor een eerste bijbaantje is misschien wat lastig, want je hebt nog niet veel werkervaring om op je cv te zetten. Onze tips: benoem ook klusjes of taken die je hebt gedaan en beschrijf deze gedetailleerd. Ga ook dieper in op je opleiding, skills en hobby’s.

  • Hoe zet je bijbaantjes op je cv?

  • Bijbanen zet je op je cv onder het kopje werkervaring. Het is gebruikelijk om de meest recente baantjes bovenaan te zetten.

  • Wat kun je weglaten op je cv?

  • Als je genoeg werkervaring hebt opgedaan om je cv te vullen, kun je bijbanen op je cv het beste weglaten. Zet niets op je cv wat niet relevant is voor de functie waarop je solliciteert.