LinkedIn tips in 2024 & 2025

Onze recruiters zien er een hoop van: LinkedIn profielen. Dus reken maar dat wij een aantal Linkedin tips voor je klaar hebben staan. 14 om precies te zijn. Zie je profiel als een heus online cv en een echt professioneel visitekaartje, of je nou werk zoekt of niet. Met onze LinkedIn tips en tricks gaan we alle onderdelen van je profiel langs en sta je er straks online goed voor. Let’s go.

First things first: onze LinkedIn tips

Dit is waarvoor je gekomen bent: een compleet overzicht aan LinkedIn tips om je profiel te verbeteren en de content te optimaliseren. Via deze inhoudsopgave klik je makkelijk door voor meer uitleg.

  1. Gebruik een zakelijke profielfoto
  2. Verifieer je profiel
  3. Schrijf een pakkende headline
  4. Laat een blijvende indruk achter met je samenvatting
  5. Skip buzzwords
  6. Vul je volledige werkervaring in
  7. Vraag om aanbevelingen
  8. Pas je persoonlijke URL aan
  9. Maak connecties
  10. Blijf actief
  11. Voeg beeldmateriaal toe
  12. Gebruik je website voor content
  13. Open je posts met een sterke titel
  14. Gebruik voldoende witregels

Waarom is een goed LinkedIn profiel belangrijk?

Bijna iedereen heeft een LinkedIn profiel (of zou er écht een aan moeten maken) en da's niet voor niks. Zo is je profiel handig als je een nieuwe baan zoekt, want het is een soort online cv. Ook is het vaak het eerste wat mensen zien wanneer ze je naam googelen. Belangrijk om een goede indruk te maken, dus. Daarnaast doe je met LinkedIn aan personal branding. Je onderscheidt jezelf, toont je expertise en stoomt jezelf klaar voor een toekomstige carrièrestap. Klinkt goed? Check dan snel onze LinkedIn tips hieronder voor een ultiem profiel.

LinkedIn tips uitgelegd

Zomaar een aantal LinkedIn tips en tricks noemen is makkelijk, maar wat bedoelen we hier nou eigenlijk mee? Tijd voor de uitleg per tip.

LinkedIn profiel tips


1. Gebruik een zakelijke profielfoto

Vakantiefoto’s, groepsfoto’s of gezellige kiekjes met Simba de kat? Not done, als het om een profielfoto voor LinkedIn gaat. Onze tips: neem een headshot met een neutrale achtergrond. Boos kijken hoeft niet, van een glimlach worden anderen ook blij. Dat is punten scoren, want je zakelijke profielfoto is vaak het eerste wat mensen op LinkedIn opvalt.

O ja, vergeet ook niet om een achtergrondafbeelding toe te voegen. Kies er bijvoorbeeld een die past bij de sector waarin je werkt of je expertise.

2. Verifieer je profiel

Zo’n vinkje staat niet alleen heel stoer, maar laat ook zien dat je een authentiek profiel hebt. Upload hiervoor je identiteitsbewijs.

3. Schrijf een pakkende headline

Weg met die saaie functietitel. Gebruik de kopregel om te laten zien wat je doet en waar je expertise ligt. Vermijd standaard headlines als 'student' of 'op zoek naar nieuwe kansen'. Geef in plaats daarvan een korte beschrijving van je vaardigheden en ervaring, zoals: “Marketing Strateeg | Kennis van SEO | ROI-focused Digital Marketeer”.

4. Laat een blijvende indruk achter met je samenvatting

Dit is nog een van de LinkedIn tips die echt het verschil maakt. In een korte tekst vertel je een professioneel verhaal over wat je doet in je werk. Bijvoorbeeld:

“Deze warme bakker met meer dan tien jaar ervaring in het vak bereidt op ambachtelijke wijze heerlijke broden, gebakjes en patisserieën. Yep, dat ben ik. Elke dag maak ik mensen blij met mijn unieke recepten. samenwerken of lekkernijen bestellen? Neem contact met me op, dan bespreken we hoe we elkaar verder kunnen helpen.”

Relevante trefwoorden voor de doelgroep, check. Een duidelijke call-to-action, ook check. Deze samenvatting staat perfect op een goed LinkedIn profiel. Tenminste, als je bakker bent natuurlijk.

5.Skip buzzwords

Wazz-da? Buzzwords, oftewel modewoorden, worden zo vaak gebruikt dat ze geen betekenis meer hebben. Hoeveel mensen zijn er wel niet ‘gespecialiseerd’, gepassioneerd’ of een ‘expert’?

Check hier ons lijstje en streep deze met een dikke stift door op je LinkedIn-profiel:


Gepassioneerd Gemotiveerd Teamplayer
Expert Dynamisch Strategisch
Gespecialiseerd Gedreven Innovatief

6. Vul je volledige werkervaring in

Noem niet alleen je huidige en vorige functies en verantwoordelijkheden, maar ook projecten waar je aan hebt gewerkt, opleidingen die je hebt gevolgd en certificaten die je bezit. Door vaardigheden toe te voegen, versterk je ook je profiel.

7. Vraag om aanbevelingen

Waar je werkgever vroeger je referenties langs belde, kijkt ie nu gewoon op je LinkedIn profiel. Een van onze tips is dan ook om collega’s, klanten of partners te vragen een aanbeveling voor je te schrijven. Bonus tip: beveel anderen aan, zodat zij misschien ook een aanbeveling voor jou schrijven.

8. Pas je persoonlijke URL aan

Een reeks getallen en letters staat niet zo mooi. Gelukkig kun je jouw LinkedIn URL aanpassen. Gebruik gewoon je volledige naam. Hoe je dit doet?

  • Ga naar je profiel.
  • Klik op bewerken.
  • Klik op ‘Uw aangepaste URL bewerken’.
  • Voer je naam in.
  • Klik op opslaan.

9. Maak connecties

Als je profiel eenmaal staat, kan het netwerken beginnen. Stuur gepersonaliseerde uitnodigingen naar de mensen waarmee je in contact wilt komen. Dan accepteren ze je een stuk sneller.

LinkedIn profiel tips


10. Blijf actief

Nu je profiel tip-top in orde is, moet je ‘m wel blijven onderhouden. Daarom hebben we ook een aantal LinkedIn tips die gaan over wat je allemaal met je profiel kan. Numero uno is dus: regelmatig posten, reageren op berichten van anderen en deelnemen aan relevante groepen en discussies. Dit laat zien dat je de updates in je vakgebied kent en graag kennis wilt delen.

11. Voeg beeldmateriaal toe

Afbeeldingen, video’s, presentaties of relevante linkjes fleuren je profiel op. En je hebt direct interactie met de mensen die je profiel bekijken. Dubbele win.

12. Gebruik je website voor content

Artikelen doen het goed op LinkedIn. Tip: repost de artikelen van het bedrijf waar je werkt, dan heb je gelijk relevante content op je profiel. Is je baas ook weer blij.

13. Open je posts met een sterke titel

Als mensen een artikel op je profiel lezen, willen ze direct weten waar het over gaat. Liever geen ellenlange inleidingen dus, zeg gewoon waar het op staat. En dit geldt natuurlijk ook voor de rest van de post. Schrijf geen bullshit, maar informeer je connecties daadwerkelijk. Zo heb je alleen maar kans dat je posts sneller worden gedeeld. Check deze voorbeeld post voor een nieuwe baan eens, bijvoorbeeld.

14. Gebruik voldoende witregels

Je herkent het vast: je bent aan het scrollen op LinkedIn en komt hele hompen tekst tegen. No, thank you. Houd dus voldoende witregels aan om je post lekker leesbaar te houden.

Key takeaways

  • YoungCapital zet de beste LinkedIn tips voor je op een rij, van hoe je een zakelijke profielfoto kiest tot aan de content die je post.
  • Een goed LinkedIn profiel is belangrijk als je een nieuwe baan zoekt. En je stoomt jezelf alvast klaar voor een toekomstige carrièrestap.

Tijd om te solliciteren

Jouw volgende baan vind je tussen onze vacatures. Grijp je kans en ga per direct aan de slag.

Veelgestelde vragen

  • Ik wil mijn LinkedIn profiel verbeteren. Wat zijn de beste tips?

  • Begin met een zakelijke profielfoto uploaden, een pakkende headline schrijven en een goede samenvatting maken. Dan ben je al een eind op weg. De overige LinkedIn tips vind je in dit artikel.

  • Ik ben een werkgever en wil LinkedIn tips. Hebben jullie die ook?

  • Jazeker. Check bijvoorbeeld dit artikel over LinkedIn recruitment en deze over vacatures plaatsen op LinkedIn.

  • Wat zijn tips voor het maken van een goede LinkedIn foto?

  • Plaats een zakelijke profielfoto op je LinkedIn profiel. Die maak je het beste door een headshot te nemen met een rustige achtergrond. Vergeet niet te glimlachen.