YOUNGCAPITAL BLOG

Het kán bijna niet anders dan dat je deze twee termen de afgelopen tijd op je TikTok for you page voorbij hebt zien komen: demure en brat. Waar juni en juli vooral in het teken stonden van het neongroene ‘brat summer’, was op social media de afgelopen weken vooral de term ‘demure’ trending. Snap je het nog? Om precies te weten waar ze het online over hebben, doken wij in de betekenis van demure en brat. Daarna hebben we de ultieme test voor je klaarstaan: ben je meer demure of brat op je werk?

Brat betekenis

Even terug naar het begin van de zomer, toen je waarschijnlijk nog nooit had gehoord van brat en je je ineens begon af te vragen waarom die neongroene kleur overal opdook. Yep, dat was het begin van brat summer. Charli XCX, zangeres en dj, bracht net een studioalbum uit genaamd Brat. Hierin maakt ze muziek over zichzelf als vrouw die zo haar onzekerheden en problemen heeft, maar deze ook even kan loslaten in de club als chaotische partygirl. Veel Gen Z’ers herkenden zich hierin en brat summer was geboren: de tijd waarin je je chaotisch en luid kunt gedragen en er niet altijd fris en fruitig uit hoeft te zien.

Demure trend

Inmiddels lijkt brat alweer passé en is er een nieuwe trend opgedoken: demure. Zo gaat dat namelijk in de online wereld waarin we bijvoorbeeld al eerder in de ban waren van #cleangirl. Demure is in het leven geroepen door Jools Lebron die viraal ging met een TikTok over hoe ze zich bescheiden opstelt op werk. Hiermee gingen allerlei celebs aan de haal en al snel leek het erop dat we na brat girl summer een very demure, very mindful herfst gaan hebben. Haar reactie op brat was namelijk: ‘Ik kom niet naar werk met neongroene eyeliner’, waarmee ze verwijst naar de laatste trendkleur en aangeeft zelf zorgvuldig na te denken over haar outfit op werk. Daarmee werd duidelijk dat demure en brat lijnrecht tegenover elkaar staan.

Demure versus brat op werk

All jokes aside, de ene trend is natuurlijk niet beter dan de andere. Het maakt niemand uit of jij meer chaotisch en feestend door het leven gaat of dat je je liever wat bescheidener en ingetogen opstelt, zolang je maar doet waar je je goed bij voelt. Maar hé, het is weleens grappig om jezelf in een bepaald plaatje te herkennen, toch?. Daarom hebben we een kleine test bedacht: blijf jij brat summer voortzetten op je werk of ben jij toch meer demure op de werkvloer? Check hoeveel boxes jij afvinkt en laat in de poll weten of jij meer demure of brat bent op werk. Vinden we leuk.

checklist voor of je demure of brat bent op werk

Poll

De uitslagen zijn inmiddels bekend:

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.