YOUNGCAPITAL BLOG

De kerstdagen staan weer voor de deur. Hartstikke gezellig, maar het kan ook een hoop geld kosten. Wist je dat je ook goedkoop kerst kunt vieren, inclusief cadeaus, eten en versieringen? Met deze 5 tips ontdek je hoe.

Tip 1: Maak je eigen kerstcadeaus

Ga lekker creatief aan de slag en creëer je eigen kerstcadeautjes. Trek de bossen in en maak een kerststukje, schilder een mooi schilderij of stel een fotoboek samen van alle bijzondere momenten van het afgelopen jaar. Zo gebruik je je eigen talenten voor een goedkoop cadeau.

Tip 2: Verdeel de gangen van het kerstdiner

Komen er mensen bij jou eten? Vier goedkoop kerst door voor te stellen dat iedereen wat meeneemt. Het resultaat: nieuwe recepten en een makkelijke manier om geld te besparen. Extra tip: het lijkt vaak leuk om een kant-en-klaar kerstgerecht te kopen, maar vaak kun je dit ook zelf maken voor veel minder geld.

Tip 3: Ga voor goedkope kerstversiering

Niks een dure rekening bij het tuincentrum. Pak dit jaar uit met goedkope, creatieve kerstversiering. Maak kandelaars van je wijnflessen, beschilder een kerstbal, ruil slingers met een vriend(in) of haal vintage kerstversiering bij de kringloop.

Tip 4: Scoor een kerstoutfit uit eigen kast

De allergoedkoopste manier om er mooi uit te zien tijdens kerst, is natuurlijk om een oude outfit te recyclen. Duik je kast in en kijk eens goed welke feestelijke kleding je nog hebt. Wil je toch wat anders? Misschien kun je een outfit lenen van iemand anders. En anders hebben ze bij (online) tweedehandswinkels vaak prachtige feestoutfits voor weinig.

Tip 5: Kies voor een gratis kerstuitjes

Ook tijdens de kerstdagen kun je je goedkoop vermaken. Duik lekker het bos in, neem de tijd voor een spelletjesmiddag of organiseer een filmavond thuis. Inclusief een kerstkaraoke-avond met jouw greatest hits.

BRON: https://geldfit.nl/thema/goedkoop-kerst-vieren/

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.