YOUNGCAPITAL BLOG

Thuiswerken is hot, zeker in de zomer. Je wilt natuurlijk niet dat stijgende temperaturen zorgen voor dalende prestaties. Gelukkig kun je dat in een paar simpele stappen voorkomen.

YoungCapital thuiswerken

1. Maak een persoonlijk hitteplan


Begin je dag lekker vroeg, om te profiteren van de koelere ochtenden. Zo heb jij je belangrijkste werk al gedaan voordat het écht heet wordt. Af en toe een theedoek met ijsklontjes in je nek doet wonderen tegen oververhitting. En als je een bevroren fles water voor een ventilator zet, blaast-ie koudere lucht rond. 


2. Zorg dat je werkplek zomerproof is


Een prettige thuiswerkplek is altijd belangrijk, maar in de zomer moet je daar soms net wat extra’s voor doen. Omring jezelf om te beginnen met (de juiste) planten. Die zijn goed voor de sfeer én brengen de temperatuur naar beneden. Bij het raam zitten? Zet ‘m op het heetst van de dag niet open en verplaats je wanneer de zon er pal op staat. Lekker een tijdje buiten in de schaduw werken kan natuurlijk ook. Let daarbij wel op je houding.

3. Stay fresh & fueled


Hete dagen worden een stuk dragelijker met het juiste dieet. En daar hoef je echt geen gekke fratsen voor uit te halen. Goed hydrateren is een no-brainer. Maar liever geen koffie en frisdrank, want die maken je alleen maar dorstiger. Ga voor water. Met wat munt erin voor extra verfrissing. Trek? Wissel uitgebreide maaltijden in voor kleine porties, verspreid over de dag. Dan hoeft je maag minder hard te werken. Daardoor verbruikt je lichaam minder energie en word je minder warm.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.