Jouw carrière bij UPS
Sta je op het punt bij UPS te solliciteren? Of ben je benieuwd wat de grootste koeriersdienst van de wereld jou te bieden heeft? Dan zit je hier helemaal goed. YoungCapital zocht voor je uit waarom je zou solliciteren bij UPS, wat de grootste voordelen zijn en binnen welke functies je aan de slag kunt. Hoe oud je moet zijn om bij UPS aan de slag te gaan en of je een diploma nodig hebt? Vertellen we je ook. En het belangrijkste natuurlijk: het UPS salaris. Handig voor als je nog twijfelt welke werkgever je wilt kiezen.
Waarom werken bij UPS?
Time is money, en lezen kost tijd, dus hier alvast op een rijtje: de belangrijkste redenen waarom je ervoor zou kiezen bij UPS te solliciteren.
- Je carrière bij UPS ziet er veelbelovend uit, ook als je start als parttime bezorger. Ze laten namelijk liever hun huidige werknemers naar hogere functies (zoals shiftleader) doorgroeien, dan dat ze managers van buiten aannemen. Kom maar op met die kansen!
- Wil je bijleren of je specialiseren? No problemo. UPS biedt allerlei toffe trainingen in de UPS University, of je nou de sales kant op wilt, of meer wilt leren over het geven van service als pakketbezorger.
- Diversiteit is heel belangrijk bij UPS en ze zijn trots op hun werknemers met verschillende achtergronden en nationaliteiten. Good to know!
- Nog even over die diversiteit. Ben je een vrouw met carrièreambities? Dan zit je helemaal goed, want bij UPS is er veel extra aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van vrouwen via het Women's Leadership Development (WLD) programma. Da’s een van de manieren waarop UPS zich inzet voor gendergelijkheid voor vrouwen in de logistiek. Wist je trouwens dat de CEO van UPS een vrouw is? #womeninpower.
- Is Nederland te klein voor jou? Bij UPS solliciteren zou wel eens jouw ticket naar het buitenland kunnen zijn, want met internationale carrièrekansen zit het wel goed. UPS is namelijk de grootste koeriersdienst ter wereld.
Wie is UPS?
Als je bij UPS gaat solliciteren, is het fijn om wat meer te weten over het bedrijf. Want dat UPS internationaal pakketten bezorgt, wist je misschien wel. Maar wist je ook dat het bedrijf begonnen is door twee Amerikaanse tieners in het begin van de 20e eeuw? Inmiddels is het bezorggebied uitgebreid tot meer dan 220 landen over de hele wereld. In Nederland begonnen ze met bezorgen in 1985. Je ziet de bruine bezorgbusjes of vrachtwagens van UPS vast wel eens rijden. Naast DHL en PostNL zijn ze namelijk een van de bekendste koeriers van het land. Vooral als je pakketjes bezorgt (of ontvangt) uit het buitenland, krijg je al snel met UPS te maken.
UPS in a nutshell
Oké, top dat je nu wat achtergrondinfo hebt, maar het is nog veel belangrijker om te weten waar UPS voor staat. De pakketdienst werkt met de volgende kernwaarden: klantgericht, door mensen geleid en gedreven door innovatie. Verder zetten ze zich in voor diversiteit, bijvoorbeeld door te investeren in kleine bedrijven met mensen van kleur en vrouwen als eigenaar. Ook binnen UPS zelf worden mensen met verschillende achtergronden en genderidentiteiten goed ondersteund. Zo heeft UPS een speciaal leiderschapsprogramma voor vrouwen. Super als je als vrouw de ambitie hebt hogerop te klimmen. Dus vind jij diversiteit, een internationale werkomgeving en de ruimte voor innovatie net zo belangrijk als UPS? Dan is solliciteren bij deze pakketdienst vast een goed idee.
Functies bij UPS
Al zin om bij UPS te solliciteren? Dan is de volgende stap om een functie te kiezen die jou aanspreekt. Bij zo’n groot bedrijf als UPS is er natuurlijk genoeg te doen, van pakketten bezorgen tot zakelijke klanten werven. Dus waar moet jij nou voor kiezen? Als we alle functies bij UPS moeten bespreken, schrijven we waarschijnlijk een heel boekwerk, dus we houden het maar bij de meest voorkomende jobs. Benieuwd naar het salaris van een UPS koerier? Of wil je weten hoe pakketten bezorgen voor UPS in z’n werk gaat? Lees dan verder.
Pakketjes bezorgen bij UPS
Tja, bij een pakketdienst als UPS is het natuurlijk niet gek dat je als eerste denkt aan een baan als koerier of bezorger. Bij UPS noemen ze deze functie ‘Package Driver’. Klinkt meteen een stuk interessanter. Het goede nieuws? Je hebt bij UPS geen diploma nodig om als bezorger aan de slag te gaan. De enige harde functie-eis, is het hebben van een rijbewijs B. En je moet het niet erg vinden om pakketjes heen en weer te sjouwen. Ben je vriendelijk en schiet je niet snel in de stress van deadlines? Dan sta je alvast 1-0 voor als je bij UPS gaat solliciteren voor een job als Package Driver.
Als pakketbezorger bij UPS is rondrijden met die bruine bus om pakketjes te bezorgen natuurlijk je belangrijkste taak. Maar het is niet de enige. Je bent namelijk ook verantwoordelijk voor het aannemen van retouren. Daarnaast kan het zijn dat de klant nog douanekosten moet betalen aan de deur. Die handel jij ook af. Lekker zelfstandig werk dus, waarbij er niet meteen over je schouder wordt meegekeken. Natuurlijk zet jij je wel in voor een topservice. Een professionele houding, maar ook met een glimlach bezorgen, dat is wat UPS graag ziet in hun Package Drivers. Lijkt dat je wel wat? Check dan onze vacatures voor bezorger bij UPS bij UPS én vacatures voor koerier bij UPS bij UPS en ga vandaag nog bij UPS solliciteren.
Leuk, maar je wilt natuurlijk wel goed beloond worden voor jouw harde werk. Dus hoe zit het bij UPS met het bezorger salaris? Het kan nogal eens verschillen per regio hoe hoog het salaris van een pakketbezorger bij UPS is. Ook je werkervaring (en leeftijd) speelt hierbij een rol. In de tabel hieronder zie je het minimumloon als je 21 jaar of ouder bent. Het kan dus zijn dat je uiteindelijk wat meer op je bankrekening krijgt. Vraag daarom goed naar het UPS koerier salaris als je bij UPS gaat solliciteren.
Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 18 januari 2024
Pakketjes sorteren in het magazijn van UPS
Is bij UPS solliciteren als pakketbezorger niks voor jou? Je kunt bijvoorbeeld ook in een van de magazijnen van UPS als magazijnmedewerker, orderpicker of scanner werken. Ben je scanner? Dan scan jij binnenkomende pakketje en zorg je ervoor dat de administratie in orde is. Als magazijnmedewerker bij UPS komen daar nog extra taken bij. Zo ga jij ook pakketten lossen van de vrachtwagens en laden in de bruine busjes van de bezorgers. Daar zitten pakketten tot wel 23 kilo bij, dus naar de sportschool hoef je echt niet meer! Het sorteren van pakketjes op regio en postcode hoort ook bij jouw taken. En lijkt het je wel wat om een reachtruck te besturen? Bij UPS kun je hier gratis je certificaat voor halen.
Wat je nodig hebt om aan de slag te gaan als UPS magazijnmedewerker? Soms vragen ze om een mbo-diploma, maar dit is niet altijd het geval. Lees daarom altijd goed de UPS vacatures door, zodat je zeker weet wat er van je verwacht wordt.
Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 18 januari 2024
Overige functies bij UPS
Een job als pakketbezorger of magazijnmedewerker is niet de enige baan waarop je bij UPS kunt solliciteren. Heb je ambities in de sales, klantenservice of IT? Ook dan zit je prima op je plek bij UPS. Check de UPS vacatures om te zien wat er op dit moment mogelijk is en wat er van je verwacht wordt.
Secundaire arbeidsvoorwaarden bij UPS
Met dat UPS salaris zit het dus wel prima, maar da’s natuurlijk niet het enige waar je recht op hebt. Hoe het zit met de secundaire arbeidsvoorwaarden? Die verschillen nogal per functie, maar verwacht ongeveer het volgende als je bij UPS gaat solliciteren.
- Reiskostenvergoeding. De hoogte hiervan is afhankelijk van je woonplaats.
- Kortingen op een zorgverzekering en fitnessabonnement.
- Bij bepaalde functies worden overuren uitbetaald met een toeslag van wel 130% van je uurloon.
- Chauffeurs die meerdere dagen onderweg zijn hebben recht op een verblijfsvergoeding en/of koffiegeld van € 75,- tot € 125,- netto per maand.
- Voor sommige functies geldt een persoonlijk keuzebudget. Dat betekent dat je jouw secundaire arbeidsvoorwaarden deels zelf samen mag opstellen uit de opties die UPS aanbiedt. Denk hierbij aan het aantal vakantiedagen, ADV-uren en de hoogte van onregelmatigheidstoeslagen.
Opleidings- en doorgroeimogelijkheden bij UPS
Salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden… allemaal belangrijk, maar misschien wel nóg belangrijker om te weten als je bij UPS gaat solliciteren zijn de doorgroeimogelijkheden. Want je wilt natuurlijk wel stappen maken. Goed nieuws: bij UPS zien de mogelijkheden er super uit. De meeste managers bij UPS zijn namelijk gestart als magazijnmedewerker of bezorger. Dat komt omdat UPS liever hun eigen medewerkers promoot, dan dat ze leidinggevenden van buiten halen. Mooi vooruitzicht, toch?
Ben je vrouw? Dan krijg je een extra duwtje in de rug om gendergelijkheid een boost te geven. Want UPS heeft namelijk een speciaal programma voor vrouwen: Women's Leadership Development (WLD). Daar leer je alles over het bekleden van een leidinggevende rol als vrouw. Super, toch? Wil je niet per se leidinggeven, maar je ontwikkelen op andere gebieden? Dat kan via de UPS Academy, bij toffe trainingen over allerlei verschillende onderwerpen.
Via YoungCapital werken bij UPS
Besloten dat je bij UPS wilt solliciteren? Dat kan natuurlijk gewoon via YoungCapital. In ons aanbod met UPS vacatures zie je wat er op dit moment mogelijk is. Het beste van solliciteren bij UPS via YoungCapital? Je hoort supersnel van een van onze recruiters, vaak al binnen 48 uur. En je krijgt ook nog eens toegang tot YC Skills, een tof platform van YoungCapital waar je allerlei trainingen kunt volgen. Niet alleen voor je baan, maar ook voor je persoonlijke ontwikkeling. Mooi meegenomen, toch?
Check onze vacatures bij UPS
Veelgestelde vragen
-
Hoe kan ik solliciteren bij UPS als koerier via YoungCapital?
-
Wat verdien je bij UPS?
-
Wat verdient een UPS koerier?
Dat kan gewoon met jouw YoungCapital-account. In onze aanbod met UPS koerier vacatures zie je wat er op dit moment mogelijk is. Staat er nog niets interessants voor je tussen? Meld je dan aan voor onze pool, of bekijk andere koerier vacatures.
Het salaris bij UPS is onder andere afhankelijk van je functie, leeftijd, werkervaring. Op deze pagina vind je het minimumloon van een UPS bezorger. Heb je meer specifieke info nodig? Check dan de details in onze UPS vacatures.
Een UPS koerier die 21 jaar of ouder is, verdient minimaal € 12,12 per uur. Dit kan natuurlijk wat meer of minder zijn afhankelijk van je leeftijd en werkervaring.