YOUNGCAPITAL BLOG

De derde dinsdag van september zit er weer aan te komen en dat kan maar één ding betekenen: de plannen van Prinsjesdag 2024 worden bekendgemaakt. Na uren vergaderen is het kabinet uit over de meeste begrotingsplannen voor volgend jaar. De exacte plannen zijn nog niet bekend, maar inmiddels is er wel het een en ander over Prinsjesdag 2024 uitgelekt. Wat is er tot nu toe bekend? Wij praten je bij en delen de belangrijkste verwachtingen voor Prinsjesdag 2024 alvast met je.

 

Prinsjesdag 2024 verwachtingen

De eerste plannen voor Prinsjesdag 2024 zijn uitgelekt. Aan de hand daarvan check je dus nu alvast welke plannen volgend jaar effect hebben op je portemonnee. Dit zijn de verwachtingen voor Prinsjesdag 2024 die relevant zijn voor jou:

  • Inkomstenbelasting. Er wordt een nieuwe belastingschijf ingevoerd, waardoor je over het eerste gedeelte van je inkomen minder belasting gaat betalen. Het precieze belastingpercentage is nog niet bekend.
  • Vroegpensioen. In sommige beroepen is er een regeling om voor de AOW-leeftijd te stoppen met werken. Het kabinet zorgt voor meer geld, zodat deze regeling kan blijven bestaan. Mensen met een zwaar beroep kunnen dus nog steeds eerder met pensioen gaan.
  • Expatregeling. De plannen van Prinsjesdag 2024 komen bedrijven die afhankelijk zijn van buitenlandse werknemers tegemoet. Eerder werd besloten dat expats niet meer 30 procent van hun loon belastingvrij mogen ontvangen in de toekomst. Het huidige kabinet besluit dat dit plan deels wordt teruggedraaid. In 2025 kunnen buitenlandse werknemers dan ook nog steeds 27 procent van hun salaris belastingvrij ontvangen.
  • School. De gratis schoolmaaltijden blijven bestaan en er komt een compensatie voor de verhoogde kosten voor schoolboeken.

Dit waren de officiële plannen van Prinsjesdag 2024 die tot nu toe naar de pers zijn gelekt. Zo weet je al een beetje waar je in 2025 rekening mee moet houden als je werkt of naar school gaat. Daarnaast worden er nog andere plannen voor Prinsjesdag 2024 verwacht. Denk aan:

  • Je gaat meer betalen voor sommige producten en diensten, omdat belastinginkomsten worden verhoogd. Onder andere de prijzen voor hotels, boeken, sportwedstrijden, festivals en de sportschool stijgen.
  • Het minimumloon en minimumjeugdloon worden in 2025 verhoogd, maar de regels voor belastingvoordelen veranderen waarschijnlijk niet. Je gaat dus niet automatisch meer netto verdienen.

Verschil plannen Prinsjesdag 2023 en 2024

Binnen een jaar kan er veel veranderen. Dat is ook te zien aan de verwachtingen voor Prinsjesdag 2024. Plannen veranderen omdat de overheid het beleid aanpast op basis van nieuwe informatie en behoeften. Zo is er een nieuw kabinet dat de economische en financiële Prinsjesdag plannen voor 2025 bekokstooft. Waar in 2023 de reiskostenvergoeding en huurtoeslag steeg, is daar in de tot nu toe uitgelekte plannen voor Prinsjesdag 2024 nog niets over bekend. Zodra Prinsjesdag 2024 is geweest, updaten we je in een nieuwe blog met de belastingplannen voor 2025. Dan weet je precies wat er volgend jaar voor jou en je portemonnee verandert ten opzichte van 2024.

Key takeaways

  • Op Prinsjesdag 2024 worden alle economische en financiële plannen voor 2025 bekend gemaakt. YoungCapital houdt je op de hoogte van de nieuwste plannen.
  • Een deel van de plannen voor Prinsjesdag 2024 is uitgelekt.
  • Door de invoering van een nieuwe belastingschijf ga je volgend jaar over het eerste gedeelte van je inkomen minder belasting betalen.
  • Andere uitgelekte plannen voor Prinsjesdag 2024 gaan over vroegpensioen, de expatregeling en de financiering van schoollunches en schoolboeken.

Veelgestelde vragen

Wat is er tot nu toe over Prinsjesdag 2024 uitgelekt?
Er zijn al wat verwachtingen voor Prinsjesdag 2024. Die zijn namelijk uitgelekt door bronnen van de pers. Plannen voor Prinsjesdag 2024 gaan bijvoorbeeld over de inkomstenbelasting, vroegpensioen, de expatregeling en de financiering van schoollunches en schoolboeken.

Wat wordt er op Prinsjesdag 2024 bekendgemaakt?
Op Prinsjesdag spreekt de koning de Troonrede uit. Daarin staan de belangrijkste plannen voor 2025 van het kabinet. Jij krijgt dan dus al een inkijkje in hoe je portemonnee er volgend jaar ongeveer uit gaat zien.

Waarom worden de plannen voor Prinsjesdag 2024 uitgelekt?
Plannen voor Prinsjesdag worden vaak uitgelekt door ambtenaren die informatie delen of belangengroepen die druk zetten. Hierna pakken media dit op door informatie te publiceren. Hierdoor weet je al eerder met welke plannen je in 2025 te maken krijgt.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.